Kolejnych kilka przepisów będzie wymagało głębokiego smażenia na oleju. Za to z góry przepraszam. Tyłki będą trochę większa na jakiś czas, Ale nic, później już będzie coraz mniej smażenia na oleju. Obiecuję.
To danie nazywa się Badźi, po Hindi Baji.
W Indiach jak już ludzie kończą pracę o godz. 16’ej, obowiązkowo trzeba pójść na chai i jakiś przekąski w budkach przy ulicy. Najczęściej ludzie jedzą Baji, czyli warzywa typu, chilli bez pestków, cebula, albo ziemniaki w cieście głęboko smażony na oleju. Panie, jakie to jest smaczne.
CO potrzebujemy?
Do Ciasta
mieszaj wszystkie składniki w garnku z trzepaczką. Ciasto ma mieć gęstość jak jogurt grecką. Bardzo ważne. Gęstość musi być, aby to danie wyszło.
Warzywa jakie potrzebujemy
Dobra to zrobimy przekąski. Tutaj nie ma żadnej filozofii. Maczamy nasze warzywa w cieście, i smażymy w gorącym oleju.
4-6 minut starczy żeby się gotowało w środku.
MI się osobiście bardzo podobało cebulę smażonym w cieście. Po prostu Rewelacja. Chilli też wyszła całkiem niezłe. A tymczasem szparag mi nie wyszło. smakowało fatalnie.
eksperymentujcie:) Proszę mnie uwierzyć, na zdjęciu może jest mniej apetyczne, ale w realu jest smaczne bardzo!
Fotografem raczej nigdy nie będę. :/